Несебър е град – световно културно наследство. Град, който намира място и завинаги остава в сърцето…

Традициите на Несебър са във всичко – като започнем от древната история на местността и стигнем до съвременния му облик на една от най-добрите туристически дестинации по цялото черноморско крайбрежие.

В старата част на града има около 40 църкви, датиращи от различни векове. Не случайно Несебър е включен в списъка със световното историческо и културно наследство на ЮНЕСКО. Той е най-богатият на архитектурни паметници от средновековието град в България.

Днес, старият град е атрактивно място за романтични разходки по тесните калдаръмени улички, покрай малките магазинчета, предлагащи ръчно изработени сувенири – керамика, плетива и накити. Прекрасната историческа атмосфера на града е предпоставка за незабравима почивка.

Опознай България

България е привлекателна за почивка и гостуване през всички сезони на годината заради красивата и природа, благоприятния климат, удивителното културно наследство и фолклор. Каним ви на разходка!

Представяме ви някои идеи за незабравими екскурзии из красотите на България:

Кални бани с лечебна луга в Бургас и в Поморие

Калните бани са една прекрасна възможност да прекарате един ден на открито и лековито SPA. Дали ще изберете Бургас или Поморие, няма значение.
Важното е да се доберете до лугата, която е известна с лечебните си свойства от дълги години и с нея се лекуват над 90 вида заболявания.Какво по-добро съчетание от слънце, морски плажове и чудодейна кал.

Повече

Тракийското светилище Беглик Таш

Недалеч от Приморско, в прохладните гори на Странджа, върху хребета на Маслен нос се крие едно завещано ни от траките светилище – Беглик таш.
Слънчев часовник, календар и храм – тракийското светлище все още крие своята магия. Според радиостезисти светилището е един от комуникационните центрове с Космоса.

Повече

София – Пловдив – Рилски Манастир

Разходка из архитектурният резерват Старинен Пловдив.
Посещение на главните забележителности в гр. София, столицата на България.
Рилския манастир – най-големия и най-красивия манастир в България, отличен пример за българската възрожденска архитектура.

Повече

София – Рилския манастир – Рупите

Разходка из главните забележителности на столицата.
Разглеждане на Рилския манастир – най-големия и най-красивия манастир на територията на страната.
Рупите – село заобиколено от мистичната енергия на пророчицата Ванга, която избира да прекара последните дни от живота си там.

Повече

Българската столица София

Разглеждане на величествения храм-паметник: ,,Александър Невски‘‘ – един от символите на столицата на България.
Пешеходна обиколка в централната част на българската столица – нейния административен, политически, исторически и културен център.
Шопинг на емблематичния булевард Витоша.

Повече

Българските твърдини – Велико Търново и Арбанаси

Велико Търново – старата столица на България.
Крепостта ,,Царевец‘‘. Разходка из средновековните крепостни стени и двореца – свидетелства за славата на някогашната българска империя.
Посещение на с. Арбанаси – архитектурен резерват, любима лятна резиденция на високопоставени личности.

Повече

Велико Търново – „Етъра”–Габрово – Соколски Манастир

Разглеждане на историческия архитектурно- музеен резерват ”Царевец”.
Посещение на етнографски комплекс ,,Етъра”-уникален музей под открито небе, със статут на една от най-добре организираните сбирки от този род в Европа.
Соколския манастир „Успение Богородично”- действащ девически манастир, който емоционално ще ви зареди и ще запомните.

Повече

Долината на розите – Казанлък и Шипка

Казанлък – столицата на прочутата долина на розите. Посещение на етнографски комплекс, въвеждащ традиционния процес на дестилация на розово масло.
Посещение на Мемориалната църква в село Шипка в чест на загиналите в Руско-турската освободителна война.
Посещение на Етъра – етнографски музей на открито, със статут на една от най-добре организираните сбирки от този род в Европа.

Повече

Пловдив – Бачковски Манастир

Бачковски манастир – втория по големина манастир в България, известен с Чудотворната икона на Богородица Влахернска.
Пловдив-един от най-старите европейски градове и същевременно съвременник на Троя.

Повече

Другата България – Жеравна

Живописно пътуване през склоновете на Стара планина.
Посещение на Жеравна, съхранила множество архитектурни ансамбли от 18-19 век.
Природен резерват “Сините скали” – уникална красота с възможност за разходка с открит седалков лифт.

Повече

Островът на лечителката ,,Света Анастасия“ и град Бургас

Островът, който носи името на легендарната лечителка, почитана от християнската и католическата църква, Света Анастасия ще ви очарова с невероятната си красота и гостоприемност.
Разходката в централната част на Бургас и чудесната морска градина ще ви донесе незабравими емоции, ще почувствате ритъма и душата на морския град.

Повече

Черноморска Ривиера – Варна и Аладжа

Живописно пътуване по Северното крайбрежие през склоновете на Стара планина.
Посещение на скалния манастир “Аладжа” от 13век, разположен в живописна местност.
Варна – морската столица на България, модерен град с богат културен календар.Тук се намира единственото по рода си в България атракционно съоръжение – Феста Делфинариум.

Повече

Царски брегове – Балчик и Калиакра

Сърцето на Балчик –ботаническата градина и летния дворец на румънската царица Мария, известен като “Тихото гнездо”.
Нос Калиакра – място на драматични събития през вековете. Нос Калиакра e скалист полуостров, който е издаден навътре в морето. По него има много природни пещери, които приличат на стаи.

Повече

Камчия и Побити камъни

Живописно пътуване по крайбрежието до природния резерват “Камчия – разходка с лодка по една от най-красивите реки в страната, чийто непристъпни брегове са обвити от лонгозна растителност като непроходима джунгла.
Посещение на природния феномен “Побити камъни” – разходка сред причудливите каменни колони, издигащи се на височина до 7 метра и наподобяващи каменна гора.

Повече

Созопол–Равадиново

Равадиново е мястото, където величествено се извисява уникалния замък „Влюбен във вятъра“.Тази българска атракция се нареди на 4-то място в Европа от международната организация “Най-добрите дестинации на Европа“.
Созопол е разположен върху живописен полуостров. Със Археологическия си музей, тракийските надгробни могили, античните некрополи и крепостни стени, Созопол е място, на което буквално можете да пътувате в миналото.

Повече

Романтичен Южен бряг – Созопол – Ропотамо

Созопол – из криволичещите улици на Стария град и с посещение на църквата “Св. Богородица” от 18 -19 век с прекрасен резбован иконостас,буквално можете да пътувате в миналото.
Приказна красота – разходка с лодка по красивата река Ропотамо, чието устие е обявено за природен резерват. То определено е едно от най-красивите места по българското черноморско крайбрежие.

Повече

Aphrodite Beach Hotel

Perla 17, 8230 Nessebar, Bourgas, Bulgaria

+359 892 213 537, info@aphrodite-bg.com